Voorbeeld van een persoonlijke reading

Lieve…                                                                                         ??-??-18

 

Het woord dat ik bij jou doorkrijg is wederkerigheid. Iets geven en iets mogen krijgen. Wat geef je aan anderen en wat verwacht je terug? Weten anderen dat je misschien wel iets van ze terug verwacht? En wat is dat dan? Is het goedkeuring? Liefde? Er bij horen? De moeite waard gevonden worden? Gezien worden? Een beloning krijgen? Voorrang op iets krijgen? Met welke agenda ga je iets voor iemand doen? Wat weet je hier over en hoe zuiver is deze? In hoeverre kun je iets doen voor een ander uit onvoorwaardelijke liefde zonder iets terug te verwachten/willen en in hoeverre doe je iets om er iets anders mee te bereiken?

Welke teleurstellingen ervaar je ten opzichte van wat jij geeft en van wat jij van anderen ontvangt? Hoeveel vul je in voor de ander of de omgeving (met een uitwerking waar jij op hoopt) om te mogen doen/vormen voor jou?

 

Wanneer je een keuze hebt voel dan eerst even of het iets is wat je wil doen uit onvoorwaardelijke liefde of omdat je er iets misschien wel diep van binnen mee wil bereiken? Als je het uit liefde kiest dan kun je het niet fout doen, alles is goed! Wil je ergens voor kiezen omdat je diep van binnen er wel iets mee wil bereiken, dan wil ik je uitnodigen om te voelen of deze keuze licht of zwaar voelt. Het kan zijn dat je keuze kan zorgen voor een fijne uitwerking maar ook voor een minder fijne uitwerking. Door te vragen of iets zwaar of licht voelt kun je via je intuïtie even checken wat voor jou de beste uitwerking heeft (het juist wel of niet doen). Als iets zwaar voelt dan zegt je intuïtie als het ware, doe NU maar liever even niet (timing doet ook mee) en als het licht voelt dan zegt je intuïtie als het ware, voor nu is het een goede stap (het is uiteindelijk gunstig voor je). Het kan best zijn dat een bepaalde keuze even voor wat weerstand zorgt buiten je, maar doordat je die weerstand doorgaat, kun/zal je uiteindelijk iets fijners creëren voor jezelf (denk aan bijvoorbeeld opluchting, opklaring, ruimte voor jou, vrijheid, plezier in daadkracht/voor jezelf kiezen).

 

Soms kan het zijn dat je iets wil doen voor een ander om bewust en/of onbewust in het straatje te willen passen van anderen. Om het als het ware in de ogen van de ander goed te doen. Je kunt het ook wel please-gedrag noemen. Wanneer voel jij dat je jezelf dichtbij het pleasen ziet komen? En als je dit van jezelf herkent, wil je je dan nog steeds aanpassen aan wat de ander graag van je wil of van je ziet? Hoe belangrijk wil jij jezelf stellen in het geheel? Welke positie wil jij innemen in het geheel? Wil je jezelf (iets) onder iemand plaatsen (please-gedrag, het VOORAL de ander naar de zin maken) of wil je jezelf naast iemand plaatsen, door eerst bij jezelf te rade te gaan of je iets echt wel wil en/of of iets goed is voor jou om te doen? Voor wie ben je hier op aarde?

 

Ik geloof erin dat we hier op aarde zijn gekomen om vanuit je eigen binnenkant, je kern, zoveel mogelijk je liefde en/of licht uit te stralen naar buiten. Met als voordeel dat je daarmee ook met jouw liefde en licht anderen aanraakt. Het begint bij de BRON, bij jezelf geloof ik. Om jezelf op nummer 1 te plaatsen, om de liefde en zorg die je graag ontvangt (misschien wel van anderen) van jezelf te ontvangen. Om de keuzes te maken die voor jou goed zijn en goed voelen. Om te geven vanuit jou wat voor jou gezond is. Wat jou blij maakt, i.p.v. frustreert. Wat jou op energie houdt, i.p.v. energie weg laat ebben bij wijze van spreken. Wat jou een goed gevoel geeft i.p.v. misschien wel een gebruikt gevoel.

Wat wil jij doen en wat niet, ook al doet een ander een beroep op jou? Waar liggen jouw grenzen om wellicht voor iets gebruikt te worden in het belang van de ander buiten jouw belang om?

Hoe lief we ook zijn en hoeveel vertrouwen we ook hebben in anderen er zijn mensen die nemen, nemen, nemen, waarbij er voorbij gegaan kan worden aan wie er geeft (zonder credits te geven aan de ander). Er zijn mensen die willen pakken wat ze pakken kunnen.

 

Jouw good wil voelt heel groot! Jouw liefde voelt immens, maar toch nog wel wat onzeker! Wie geef ik en wat doet het? En doet het wat ik wil?

 

Blijf kiezen voor wie jouw liefde bestemd is! Blijf je afvragen voor wie wel en wie niet! Bij wie voelt het achteraf ook nog fijn en bij wie blijf je met een zwaar gevoel in je maag achter?

 

Tijd is kostbaar! Kostbaar in de zin dat jij ook je rust tussendoor nodig hebt. Lekker even regelmatig tijd voor jezelf. Als je het toelaat kan je tijd zo opgesnoept worden door anderen. Voor welke verdeling kies jij? Wanneer tijd voor de ander en wanneer tijd voor jou? Wanneer kies je even niet voor de ander omdat jij of iets anders even urgenter is?

 

Iedereen blijft verantwoordelijk voor zichzelf (bij volwassenheid en voldoende capaciteiten hiervoor, met uitzonderingen daar gelaten). Anderen mogen in mijn ogen niet hun verantwoordelijkheid in jouw schoenen plaatsen. Geef het terug als je voelt dat dit gebeurt of al gebeurd is. Je mag altijd op iets terug komen, al is de ander daar niet altijd blij mee. Je hebt het goed recht om voor jezelf te gaan staan en de verantwoordelijk te geven aan degene waar deze toe behoort, als dit goed voelt en als je hier aan toe bent! J Niets moet, alles mag, zolang het maar JOUW keuze is vanuit je hart! Dat jij je eigen verantwoordelijkheid durft te pakken en je eigen keuzes durft te maken in wat er gebeurt in de richting die voor jou klopt en/of voor jou goed voelt! Kiezen voor licht! J

 

Haal er uit wat goed voor je voelt! Ik hoop dat je er iets mee kunt 😉

 

Ik wens je al het goeds!!!

 

Liefs Jolijn Betgen