Reading filmpje

Lieve Lezer,                               26-10-2016

Als je goed luistert, voel/weet je voor jezelf wat een volgend stap voor je kan zijn… elke keer weer :-). Er wordt steeds weer een (klein) stukje zichtbaar als je er aan toe bent om een volgende stap te zetten.

Zo lag ik (Jolijn) eergister in mijn bed en in rust kwam de ene naar de andere ingeving. Ik krijg al een tijd lang ingefluisterd dat ik mag gaan filmen maar ik stelde het steeds uit en wist ook niet goed hoe te beginnen… tot eergister.

Mijn ingeving:

‘Ga naast het readings schrijven ook eens reading filmpjes maken.’

Een voordeel van een reading filmpje ten opzichte van een face to face reading is dat je het als ontvanger opnieuw kan bekijken en beluisteren.

En een voordeel van een reading filmpje ten opzichte van een geschreven reading is dat je mijn intonaties kan horen en dat ik meer mogelijkheden heb om iets over te brengen dan alleen het gebruik van woorden.

Van 2002 t/m 2016 heb ik in het onderwijs gewerkt (vooral op basisscholen, maar ook in het VO, op het MBO en HBO). Ik ben leerkracht/docent en leerspecialist (Remedial Teacher) van origine. Iets overbrengen 1 op 1 is wat ik het liefste doe!

Ik wil mijn lesgeef skills gaan combineren met het geven van readings in de vorm van een filmpje. Schrijven vind ik ook nog steeds super leuk alleen voel ik nu dat ik de behoefte heb om uit mijn comfortzone te komen. Ik wil mezelf graag uitdagen en ik wil anderen iets laten zien. Al vind ik het best spannend, gewoon omdat het in deze vorm met het filmen erbij nieuw voor mij is. Het blijft mij erg triggeren om te gaan filmen, ongeveer net zoals ik twee jaar geleden werd getriggerd om readings te gaan schrijven 🙂

Wat wil ik precies aan gaan bieden?

– Een reading filmpje n.a.v. één vraag die je hebt die gaat over jou en een situatie waar je meer duidelijkheid voor jezelf over wil.

– Een reading filmpje van ongeveer 10 tot 15 minuten lang.

– Ik bied het reading filmpje aan in de maanden november en december 2016 waarbij ik streef om het filmpje binnen 16 dagen te maken 😉

– Voor een filmpje vraag ik 10 euro voor de boodschap die je ontvangt.

– Het reading filmpje komt op VIMEO waarbij ik je filmpje kan afschermen met een uniek wachtwoord waarbij alleen jij toegang krijgt tot je eigen filmpje 😉

Ik heb nog geen voorbeeldfilmpje. Ik laat mij leiden door mijn intuïtie en ik voel wat ik over mag brengen n.a.v. de vraag die gesteld is. Ik bedenk op dat moment op wat voor wijze ik dat filmend ga doen 🙂 En wow, wat vind ik het spannend, maar het voelt zo goed om te gaan doen! Ondertussen dwarrelt er spontaan een veertje om mij en mijn computer heen, haha 🙂 Leuk!

Over de vraag…

Ik werk vooral vanuit het nu, dus bij het hebben van een vraag is het wenselijk om het over een situatie te laten gaan die NU in je leven speelt. Een situatie kan ook een weergave zijn van jouw denken en beleving van iets waar je min of meer hinder van ondervindt.

Maak van je vraag een open vraag. Daarmee bedoel ik dat deze vraag niet alleen met ja of nee te beantwoorden is

Vragen over kinderen zijn hartstikke welkom!! Ik heb mijn hele leven al iets met kinderen en ik heb voor heel wat kinderen al wat mogen betekenen. Graag help ik anderen met vragen over een kind 🙂 Ik denk graag mee en geef graag advies waar ik kan.

Verder nog even dit…

Ik voorspel geen toekomst en met alles wat ik meegeef is het goed om voor jezelf te voelen en er uit te halen wat voor jouzelf goed voelt. Ik heb de waarheid niet in handen alleen de eigen waarheid net als jij 😉

Bij elke vraag die ik krijg voel ik of ik iets voor je kan, mag en wil betekenen. Voelt een vraag bij mij niet goed om er iets mee te doen dan geef ik hem weer aan je terug. 

Ik kan en wil je alleen in actie komen als het voor mij goed voelt om te doen.

Twijfel je aan je vraag? Stel hem gerust. Wie weet kan ik je helpen om je vraag wat bij te schaven zodat de vraag nog beter weergeeft wat je je afvraagt.

Ik ben benieuwd welke vragen er gesteld gaan worden! 🙂

Laat maar komen!!

Liefs Jolijn Betgen

jolijn@betgen.nl

www.readinginjemail.nl